MKB en start-ups, denk aan beveiligde mobiele devices

Van alle type organisaties zijn zelfstandig ondernemers, start-ups en het MKB misschien nog wel het meest flexibel ingesteld. Kleinere teams zijn vaker onderweg, schuiven aan tafel bij een partner of klant en maken sneller een uurtje vrije tijd beschikbaar voor een werk gerelateerde e-mail.

Deze mentaliteit en het streven naar 24/7 bereikbaarheid doet echter wel wat met de beveiliging van belangrijke bestanden. Toch hebben weinig kleine ondernemingen oog voor de veiligheidsrisico’s in het algemeen, laat staan de risico’s op mobiele devices. Een smartphone kan kwijtraken en werken op een openbaar wifi netwerk geeft hackers mogelijk toegang tot bestanden. Tot slot vraagt 61% van de medewerkers, in zowel grote als kleine ondernemingen, om een goede scheiding tussen privé- en werkbestanden op eigen devices.

De term Enterprise Mobility Management schrikt vele kleinere organisaties wellicht af, het doet denken aan een oplossing met hoge opstart-kosten en een grote hoeveelheid dure licenties. Vaak is dat ook zo. Edwin Staal, eigenaar Mobility First: “Ik heb bewondering voor kleine organisaties en jonge ondernemers. De drive is vaak van een afstand voelbaar. Juist deze flexibele organisaties verdienen een veilige werkomgeving; op kantoor, thuis en onderweg. Wij denken mee en bieden een oplossing vanaf vijf licenties, niet veel andere aanbieders doen ons dat na.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *