MobileIron voor MKB ?

Kan MobileIron wat betekenen als MDM oplossing in het MKB? Jazeker wel, maar dit is wel afhankelijk van de eisen en wensen van de organisatie en welke technische oplossing hier het beste bij past. MobileIron is echter een oplossing met veel mogelijkheden voor een betaalbare prijs en ideaal voor het MKB.

De ontwikkelingen in de manier van werken veranderen tegenwoordig zo snel, dat er bijna niet meer aan mobiel werken te ontkomen valt, maar hoe kan je dit nu het beste doen en waar moet je nu de juiste informatie vandaan halen. In het MKB richt men zich vaak terecht op de productie processen en kan men vaak de snelle ontwikkelingen van de ICT niet altijd meer bijhouden. Toch ontkomen we er tegenwoordig niet meer aan om mee te gaan met de nieuwe ontwikkelingen. Mobiel werken wordt steeds belangrijker om flexibel te kunnen werken en om zaken sneller te kunnen afhandelen om zo de concurrentie bij te kunnen benen en klanten sneller te kunnen bedienen. Maar hoe doen we dat, met welke producten moeten we dan aan de slag en wat gaat het kosten? Allemaal vragen die afhangen van de eisen, wensen, beleid en mogelijkheden van uw organisatie.

Er kan gekozen worden voor Enterprise oplossingen die de gehele infrastructuur kunnen ontsluiten zoals Workspace Suite van Citrix of Airwatch van VMware, prachtige producten maar ook erg duur. Er zijn tegenwoordig ook producten die aantrekkelijk lijken voor het MKB omdat ze voorzien in de basisbehoeften en erg goedkoop zijn. Deze producten voorzien vaak in de minimale basisbehoeften, zoals compliancy van apparaten, afdwingen passcode/password en het op afstand wissen van de apparaten in geval van bijvoorbeeld diefstal. Goedkoop en voor de organisatie misschien de minimale behoefte, maar gezien de snelle ontwikkelingen zal misschien ook snel de vraag naar meer groeien, zoals het aanbieden van meer gevoelige data en applicaties, het lokaal opslaan van data op de apparaten, etc. Hoe kan dit op een veilige manier gebeuren en wat als de gebruiker de data zelf opslaat in de Cloud, bijvoorbeeld op OneDrive of Google Drive? Voordat u het weet is er meer behoefte aan beveiliging en andere zaken die deze goedkope oplossingen vaak niet kunnen bieden. In een later stadium alsnog kiezen voor een andere oplossing die dit wel allemaal kan, brengt weer extra kosten met zich mee. Denk dus ook goed aan de nabije toekomst en laat u goed informeren over de mogelijkheden van dit moment, maar ook voor de komende jaren, zodat er straks geen extra kosten gemaakt hoeven te worden. De ICT behoeften veranderen sneller dan u denkt!

Dan is er ook nog een derde optie voor producten die daar een beetje tussenin zitten, zoals MobileIron. Een product wat qua functionaliteit dicht tegen de Enterprise oplossingen aan zit, met dus heel veel mogelijkheden en gericht op de toekomst maar toch een stuk goedkoper is. Vaak de ideale oplossing voor het MKB en goed betaalbaar.

Wij als Mobility First en onafhankelijk adviseur spreken geen voorkeur uit voor een technische oplossing, maar stemmen dit het liefst af met u! Aan de hand van de eisen en wensen van uw organisatie kunnen wij dan een advies doen welke oplossing het beste past bij uw organisatie. Mocht u het complete of gedeeltelijke MDM beheer willen uitbesteden, dan bent u ook bij ons aan het goede adres. Wij kunnen u een service contract aanbieden om de beheer lasten van u over te nemen op basis van gezamenlijk gemaakte afspraken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *